Акробати от Москва откриват Фестивала на хвърчилата във Варна

Животът

15-08-2014, 12:49

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж

Малките артисти са гости на Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия"

Представителна детска група от творческите колективи, които са гости на Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", ще откриe Фестивала на хвърчилата тази събота – 16 август. Фестът започва в 10:00 ч. на плажа на варненския квартал "Аспарухово". Московчаните ще направят едночасово шоу, в което ще покажат акробатични номера, танци и песни. Във въздуха ще полети и специално 4-метрово хвърчило, което носи знаците на комплекса.

Партньор на събитието е Частното средно общообразователно училище "Юрий Гагарин", което тази година ще посрещне първия си випуск в Учебно-възпитателния център на СОК "Камчия". То е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката за прием на ученици от 1 до 12 клас.

СОК "Камчия" има традиции и опит в работата с деца и младежи, които са в основата на разработените учебни планове и образователни стандарти на ЧСОУ „Юрий Гагарин”. Специалисти педагози ще предложат мотивиращо и атрактивно обучение, в което е застъпено усиленото изучаване на руски език, запознаване с руската литература, традиции и култура. Втори чужд език е английски. Чуждоезиковото обучение включва подготовка за участие в олимпиади и изпити за сертификат.

Базата, която е без аналог в България, предлага модерни кабинети, оборудвани с интерактивни дъски, система „Шепот“ и мултимедийни устройства. Специално внимание е обърнато на спорта и наблюдението на природата. Извънкласните форми на обучение са свързани с космонавтика, авиомоделизъм, изкуства, танц, познание за природата. На разположение на децата е Авиокосмически център с цифров Планетариум и площадка за астрономически наблюдения, Музей на кристалите, пресцентър, звукозаписно студио, учебно радио и тв студио, Славянски център, хореографска зала.