Тон боб чорба изядоха варненци благотворително

Животът

14-08-2014, 15:48

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ути вари боб чорба благотворително за "Аспарухово"

Ути Бъчваров сготви гозбата в най-големия казан в България

100 килограма сух фасул, 70 кг лук, 50 кг моркови, 30 кг целина, чувал пресен пипер и няколко пакета с подправки бяха необходими на кулинарния водещ Ути Бъчваров, за да приготви боб чорба в най-големия казан в България. Почти 1 тон бе цялото количество от вкусната гозба, която бе раздадена на входа на Морската градина на всички присъстващи варненци и гости на града, дошли да видят как се готви в подобно съоръжениe.

"За първи път ми се налага да варя боб в такова голямо количество. Надявам се правилно да сме изчислили продуктите, но дори и в яхния да се превърне, със сигурност ще е вкусно", успокояваше себе си и зрителите Ути Бъчваров в началото на концерта, съпътстващ проявата.

Целта на благотоврителното готвене бе да се съберат пари в подкрепа на възпитаниците на училището за деца с нарушение "Проф. Д-р Иван Шишманов", което се намира в "Аспарухово".  "Всички знаем какво предизвикаха наводненията във варненския квартал преди време" коментира тв звездада.

Голям екип, към който се присъединиха и деца от училището, бе необходим, за да се обели и нареже лука, да се почистят морковите, пиперът и целината за традиционната боб чорба само от български продукти. Докато облечени в бели тениски с надпис "Аз помагам на Аспарухово" момичета обикаляха с урните за дарения сред хората, започна и концерт.

Изпълненията на вокална група "Сребърни звънчета" към Общински детски комплекс, клуб по народни танци "Моряците", танцови двойки от клуб по спортни танци "Стар денс", школата по модерен балет "Тарантела" към Общински детски комплекс, формация "Бънджи сингърс", народен състав към читалище "Аксаково", варненската детско-юношеска опера към ОДК, както и  певческите умения на децата от специализираното общообразователно училище "Проф. Д-р Иван Шишманов".

Концертът бе открит от кмета на район "Аспарухово" Йордан Николов, който благодари на хилядите доброволци, включили се във възстановяването след бедствието, сполетяло квартала, както и на многобройните дарители, чиито средства ще помогнат на пострадалите по-бързо да забравят кошмара.