Етнографският отпадна от Варненската нощ на музеите

Мисия Варна

14-08-2014, 13:38

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Останалите ще посрещат посетители безплатно о 1:00 тази нощ

Етнографският музей отпада от Варненската нощ на музеите тази вечер. Според предварителнта програма Музей "Малки римски терми", Музей за история на Варна, Музей на Възраждането, Етнографски музей и Музей "Стара Варна" трябваше тази вечер от 17 до 1:00 ч. след полунощ да бъдат отворени за безплатно посещение за варненци

Етнографският музей обаче е бил включен в програмата по грешка. Там все още подреждат нова експозиция и той ще отвори врати едва в събота. Тогава варненци ще могат да го посетят безплатно. 

Днес гражданиалармираха, че останалите четири музея първоначално са обявили, че няма да работят тази нощ. След като сигналът стигнал и до общината, директорът на РИМ - Варна Валентин Плетньов уверил шефката на дирекцията по култура Антония Йовчева, че те ще са отворени. 

Днес по обед на администрациите на музеите е било обявено устно, че ще посрещат посетители и през нощта, научи Varnautre.bg. Заповед за това не сме получавали, но ни казаха, че ще работим, посочиха от Музея на Възраждането.  Под въпрос в Нощта на музеите бе и присъствието на Музея за история на Варна. Оттам до последно не бяха сигурни, за вечерното работно време. В ранният следобед обаче и те са били уведомени за удълженото работно време.