Обвинението срещу Христов - за действия преди да стане кмет

Крими

14-08-2014, 11:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДАНС влезе в кметство "Младост"

Кметът Христов остава в ареста

Днес местят задържания в София

Днес в 8 часа на задържания кмет на район "Младост" Христо Христов е било връчено обвинение, каза адвокатът му Бранимир Балачев. То е свързано с дейността на Христов като адвокат в периода преди той да стане районен кмет. 

Освен него в ареста са собственичката на фирма за недвижими имоти Веселина Спасова, която е била клиентка на адвокатската кантора на Христов, и 3-ма нейни служители. Обискирани са домовете на петимата задържани, както и офисът на фирмата и кабинета на Христов в кметството.

Тъй като делото срещу групата се води от специализираната прокуратура в София, днес задържаните ще бъдат преместени там. Очаква се утре след обед адвокат Балачев да обжалва мярката за 72-часово задържане.

"Твърди се, че Христо Христов е бил член на някаква организирана група, която правила измами с недвижими имоти. Поне така подозирам под стандартното обвинение, което ни бе предоставено без всякакви доказателства. При обиските по време на специализираната операция на ДАНС вчера не е открито нищо. Всички данни и документи, които са взети, са част от публични документи, които са били известни от декларациите, подавани от Агенцията по вписванията", обясни адвокатът.

Според Балачев Христо Христов е спокоен и единственото му притеснение е тежката форма на диабет, от която страда. Кметът бил убеден, че атаката срещу него е свързана със заплахите, които ромските босове са му отправяли през последните месеци: че ще направят всичко възможно да го махнат заради започналото събарянето на незаконните къщи в "Максуда".