Ути вари боб чорба благотворително за "Аспарухово"

Мисия Варна

12-08-2014, 17:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Огромният казан ще бъде разположен на входа на Морската градина

100 килограма фасул ще бъдат приготвени от Ути Бъчваров във Варна, в най-големия казан в страната, направен преди време по негова поръчка. Събитието е в знак на съпричастност с пострадалите от наводненията във варненския квартал "Аспарухово".

Вкусната гозба ще бъде готова на 13 август (сряда) в 17:30 часа на входа на Морската градина във Варна, до светлинното табло, и ще се продава благотворително на малки порции в подкрепа на учениците от училището за деца с нарушение "Проф. Иван Шишманов", което е на територията на район "Аспарухово".

Ути е силно свързан с Варна. Той е наследник на именития варненски актьор Стоян Бъчваров и на първия директор - режисьор на театър "Стоян Бъчваров" в морската столица. Затова и идеята му се реализира точно по време на празниците на Варна, които ще се случат от днес до 15 август в различни точки на града.

"Бобената чорба е символ на милосърдието и затова се надявам всички да отворят сърцата си и да бъдем по-добри", призова топкулинарят. На 13 август след 17 часа Ути ще готви рекордната чорба, а както повелява българската традиция, ще има и песни, и танци от детски формации. В шоуто ще се включат фолклорни групи от варненските читалища, а част от незрящите деца от училището също ще участват в концерта и ръсят подправки в големия казан.

В специални урни всеки, който пожелае, ще може да дари средства за подпомагане на училището. Събитието се организира съвместно с район "Аспарухово" Община Варна.