Областният си отива, сменя го човек на Първанов?

Мисия Варна

11-08-2014, 19:23

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фаворитът в битката за стола на губернатора Иван Великов се брои за номинация, зад която стои АБВ

Адвокатът Стоян Пасев е бъдещият областен управител на Варна. Заповедта за назначаването му вече била подписана, чакало се само формалното му гласуване от служебния кабинет, съобщи vnews.bg.

Фаворитът в битката за стола на губернатора Иван Великов се брои за номинация, зад която стои АБВ на президента Георги Първанов. Във Варна името му се свързва с кандидат-кметската битка за район "Одесос" през 2007 г., когато Пасев бе претендент за поста от партията ПД "Социалдемократи", ръководена край морето от адвоката Бранимир Балачев (б.а. ПДС е част от проекта АБВ). Пасев бе част и от гражданската листа на екскмета на "Владиславово" Добромир Джиков.

Vnews.bg потвърди от два независими източника, че Пасев е номинацията за областен управител с най-голям шанс да бъде назначен. Основен конкурент на Пасев бил бившият апелативен прокурор Божидар Манев.

Че АБВ натиска за светкавични рокади в областните администрации и в Областните дирекции на полицията стана ясно още преди около месец. Тогава Румен Петков обяви във Варна, че двете държавни структури ще саботират служебния кабинет и ще опорочат изборите, ако не бъде извършена чистка по шефските нива. В тази връзка очакванията във Варна са за бърза смяна на върха в ОДП.