Как да си приготвим сладолед само от един продукт

Животът

11-08-2014, 16:04

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Без млечни продукти и глутен!

Не е тайна, че за всички сладоледът е един от най-предпочитаните десерти. Особено сега - в разгара на лятото! Какво по-хубаво от това да си го приготвите сами и то без да се налага да използвате повече от един продукт!? А как бихте реагирали, ако ви кажем, че е напълно здравословен и същевременно по нищо не отстъпва на кремавия сладолед, който бихте си купили от магазина? Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали? Ние обаче имаме рецептата и сега ще я споделим с вас!
За жалост много от търговските сладоледи са пълни с какви ли не добавки, изкуствени ароматизатори, мазнини, захари, а и има много хора, които са алергични към някои от тях или пък са вегани и това би им попречило да се насладят на този така обичан от всички ни леден крем. Също така не всеки има машина за сладолед у дома. Ето защо ви предлагаме този вкусен, здравословен, сладък, кремообразен и изключително лесен за приготвяне сладолед от една съставка. Вероятно вече нямате търпение да узнаете коя е тя. Няма повече да ви държим в неведение - това е бананът. Той е много полезен тъй като намалява риска от инсулт и камъни в бъбреците, подобрява нивата на кръвната захар, подпомага паметта и повишава настроението.
Вероятно щом стане дума за „блендиран замразен банан“, в съзнанието ви по-скоро изниква представата за заскрежена смес, отколкото за кремообразната наслада, която всъщност се получава, заради малкото количество мазнини, съдържащи се в банана. Също така би било чудесен начин да използвате вече презрелите банани - можете да ги сложите за няколко дни във фризера докато са готови за употреба.
Ето и начинът на приготвяне:
Първото, което трябва да направите, разбира се, е да обелите бананите. След това ги нарежете на малки паченца. Замразете ги за час-два и накрая ги блендирайте като обирате оставащите по стените на купата парчета. Ето че получихте вашия напълно здравословен и изкушаващо вкусен сладолед, който не съдържа нито глутен, нито млечни продукти, така, че е напълно подходящ за всекиго! Приятно хапване! :)

(www.naturalcuresnotmedicine.com)