Феновете на Спартак излязоха с декларация

Спорт

11-08-2014, 14:30

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Феновете на Спартак Варна излязоха с декларация относно случващото се в клуба. Припомняме, че по време на вчерашния мач ултрасите на "соколите" вилняха на стадион Спартак в знак на протест срещу тежката ситуация, обзела варненския клуб в последните няколко години.

Ето и декларацията:

Във връзка с протестните действия на крайните фенове на Спартак Варна по време на срещата с Добруджа, клубът на привържениците "Синдикат 12" заявява, че това е сигнал за степента на нетърпимост към начина, по-който частни бизнес интереси умишлено унищожават един от големите клубове във футболната история на България.

Вече четири години чакаме от Община Варна да преразгледа порочния договор, който тотално ощетява "Спартак" Варна и създава предпоставки за неговото ликвидиране от заинтересовани лица. Апогей на тяхната наглост бе писмото на фирма "Инжстрой", в лицето на нейния собственик Пламен Стилиянов до кмета на гр. Варна и общинския съвет, в което той приканва общината да стане собственик на футболен клуб "Спартак", след като му наплати милиони левове, които той не е инвестирал.

Меко казано сме озадачени, че имотната комисия при Община Варна възлага на Валентин Станев да изготви финансов доклад за сделките на спортния комплекс, след като брат му беше идеологът на разделянето на футболен клуб "Спартак" и спортен комплекс Спартак АД, което автоматически даде права на фирма "Инжстрой" да стане собственик на имотите на клуба, без да е задължена да го издържа финансово.

Последното действие беше началото на умишленото съсипване и унищожаване на варненския отбор.И ако някой от по-горе изброените лица, с нетърпение ще използват вчерашните радикални действия на привържениците на "Спартак" Варна, за да хвърлят отговорността за затриването на футболния клуб върху феновете, ще им кажем, че тотално ще се оплетат в поредната си гнусна манипулация.

Отговорът на въпроса "КОЙ" се крие в тези, които умишлено провалиха в последния момент преди първенството старта на отбора, който беше с потенциал да атакува "А" група - нещо, което самите те обещаваха преди години да се случи "колкото се може по-скоро".