Очакват инциденти на Спартак и Добруджа

Феновете на "соколите" се събират преди мача утре, за да обсъдят какви протестни действия да предприемат

Феновете на "соколите" призовават всички обичащи Спартак да присъстват утре в 16 ч. на Стария чинар, за да обсъдят позицията си относно тежкото положение, в което се намира клубът.

Както вече стана ясно, Спартак бе напуснат от всичките си футболисти, както и треньорския щаб, след финансовия колапс, в който изпаднаха на "Селиолу". Сега отборът е сформиран по спешност предимно от юноши от школата на тима.

Утре, два часа преди срещата от 2-рия кръг между Спартак 1918 и Добруджа ултрасите ще избистрят позицията си относно случващото се любимия им клуб. След това привържениците ще направят протестно шествие до стадион "Спартак".

Фирма "СОД 64", която охранява Коритото, е мобилизирала около 20 гардове, които да следят за реда преди, по време и след края на срещата. При необходимост ще бъдат повикани и още охранители. Шефът на "СОД 64" Васил Молдованов е уведомил директора на ОД на МВР Варна и началника на второ РПУ, че се очакват инциденти, имайки предвид миналогодишния мач между двата тима.

Припомняме, че през миналия сезон във Варна двете агитки си спретнаха меле пред входа за гости, като тогава очевидци твърдяха, че изп. директор на Добруджа Светльо Петров също е пострадал. Ръководството на Добруджа дори поиска от делегата на срещата мачът да бъде отложен, тъй като не е осигурен достъп и охрана на привържениците на гостуващия отбор.