Варненски младежи опитаха да вземат джакпот от 5 млн. с измама

Двамата 19-годишни се опитали да заблудят служител на Спортния тотализатор, за да приберат джакпота

Двама 19-годишни младежи са задържани във Варна за опит за измама за над 5 милиона лева с печалба от Българския спортен тотализатор, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Задържането е станало при полицейска операция на Главна дирекция "Криминална полиция" – МВР, под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура, във Варна са задържани двама 19-годишни младежи 

Операцията е по повод подаден в началото на месец юли, 2014г. сигнал от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор" до МВР. След извършена предварителна проверка, с постановление от 01.08.2014г. Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу две лица за престъпление "измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай", по смисъла на чл. 211 от НК.

Разследването касае установен опит за въвеждане в заблуждение на служители на спортния тотализатор с цел неправомерно получаване на печалба в размер на 5 026 320.60 лева, натрупани в 51-ви тираж на игра 6 от 49, 2-ро теглене на Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", проведен на 26.06.2014г.

В резултат на извършените до момента действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, като съпричастни към опита за измама са установени двама варненци – П.М. на 19 години и Н.М. също на 19 години. Повдигнато им е обвинение за опит за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Двамата са задържани за срок от 72 часа.Продължават процесуалните действия и работата по случая.

Припомняме, че след изтеглянето на печелившите числа на 26 юни, от Спортния тотализатор обявиха, че джакпотът от над 5 млн. лв. е паднал във Варна и е спечелен с фиш от 70 стотинки.