Гранд Про представи новите за Шампионската лига

Надявам се, че те ще допринесат за класата на нашия тим, не само при участието ни в Шампионската лига, но и във вътрешното първенство

Отборът по футзал Гранд Про даде пресконференция, на която представи новите играчи за предстоящите срещи от предварителния кръг на Шампионската лига. Наставникът на тима Митко Пантев и кондиционният треньор Миша Милошевич говориха пред медиите от името на момчетата. Пинто идва от тима на "Теплице" (Чехия). Играл е финал в чешкото първенство миналата година. Той е на 31 г. Паулино е от също Португалия. Ритал е в първа дивизия, за Белгия и отбор от Франция. Има силен ляв крак. 

Пред Гранд Про има още една трансферна цел – елитен бразилски футболист, като с евентуалното му привличане селекцията ще може да се счита за завършена. Става дума за състезател, който е сравняван със страхотния португалец Рикардиньо.

"Надявам се, че те ще допринесат за класата на нашия тим, не само при участието ни в Шампионската лига, но и във вътрешното първенство. Двамата са класни футболисти. Имаме договор с тях за една година. До 20 август чакаме много силен бразилец. Ако дойде, това ще е най-силният състезател играл футзал в историята но този спорт у нас” каза Митко Пантев.

Той заяви, че се надява да прескочат основния кръг в ШЛ и да попаднат в елитния. "Това ще означава, добре свършена работа за нас. Отборите са преодолими. Разузнали сме ги и очаквам да се представим добре", допълни Пантев.

Другите нови са дългогодишният вратар по хандбал Исмет Хаджиев и Даниел Димов.

Двамата чужденци ще участват за Гранд Про още днес в 4-странния турнир по футзал, който се провежда във Варна. Домакинските си срещи варненци ще играят в Камчия. Там е единствената зала в региона, която отговаря на изискванията на УЕФА.

Участието на Гранд Про в Европа стартира на 29 август в спортния комплекс на Камчия срещу шампиона на Молдова – FC “Pprofress”. На 31-ви е втория двубой срещу швейцарският – FC “Bulle”. Ако успее да заеме първо място в групата си българският тим ще играе за трета поредна година в основен кръг на Шампионска лига. Той е от 1 до 5 октомври в Рига, Латвия срещу домакините от FC “Nikaras”, грузинския FC “Iberia Stars”.и победителя от една от предварителните групи. Най-вероятно това ще са шампиона на Полша или на Финландия.


Медиен партньор на турнира за Шампионската лига е Радио Варна, а надпреварата се състои с любезното съдействие а Гранд Хотел Варна.