Трима сърби стартират подготовка с Черно море

Спорт

07-08-2014, 20:38

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В състава за новия сезон ще има по-опитни състезатели, както и съвсем млади, но талантливи

Баскетболният Черно море - Порт Варна стартира подготовка за новия сезон на 15 август от 10 ч. с трима сръбски баскетболисти. Това разкри президентът на тима Симеон Варчев, който днес празнува 71-ия си рожден ден. В състава ще има по-опитни състезатели, както и съвсем млади, но талантливи. Тримата чужденци играят на различни позиции.
На позиция 5 през новия сезон влиза Александър Андреевич, който през миналата година отново бе част от „моряците”. Според Варчев баскетболистът е с огромен потенциал.

"Надявам се в края на първенството той да е една от изненадите в шампионата", посочи специалистът.
На позиция 4 в ще топа Александър Йевджич, който остава в тима след възстановяването си от контузия по време на "Купа България".

Варчев коментира, че Йевджич е опитен състезател, доста умно решаващ ситуациите. На пост 5-4 ще играе и талантливият Денислав Вутев, който се представи доста успешно на ЕП до 20 г.

"На позиция 3 и 4, или както обобщено ги наричам диагонали, ще разчитаме на една от младите надежди на българския баскетбол Николай Стоянов", съобщи треньор №1 на Варна за ХХ век.

Той изрази надежда през новия сезон Станислав Цонков да се представи по-успешно от изминалия шампионат и да разкрие огромния си физически потенциал. За крило се чака много от Станислав Славейков, който по думите на Варчев е играч с богат опит, а по статистика през миналия сезон е бил най-добрият в „Ямбол”.

"На възловия пост единица, който обединява индивидуалните и отборните качества, ще разчитаме на четирима. Единият от тях е Асен Великов - играч с огромен опит. За първи път любителите на баскетбола ще имат възможност да наблюдават играта на Александър Влахович - третият сръбски играч на „Черно море”. Баскетболистът е роден през 1990 г., висок е 190 см., бил е два пъти шампион на Румъния през 2012 и 2013 г. с тима на „Плоещ”. Влахович ще даде голяма острота в действията на отбора”, убеден е Симеон Варчев.

В тази група попадат и най-опитният наш състезател Пламен Алексиев и най-младият Ангел Нацкин, каза още специалистът. В отбора има още двама състезатели, които са сред най-талантливите за възрастта си - Ангел Пейчинов и Венелин Христов.

"Черно море - Порт Варна” е приключил със селекцията, като остава възможността, която дават правилата на БФБ, за привличане на още един чуждестранен баскетболист.

Треньор остава Денислав Коцев. В основата на финансовото обезпечаване е Пристанище "Варна" с изпълнителен директор Божидар Чапаров, но основна фигура отново ще е бившият транспортен министър Данаил Папазов.
"Планирани са доста контроли – около 10, през подготвителния сезон, някои в страната, други навън", каза още Варчев.

Сигурно е участието в турнир в Румъния, както и проверки в Сърбия. „Морето” и този сезон играе за медалите в НБЛ.