Северният морски бряг в картини

Варна Лайф

06-08-2014, 16:43

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изложбата ще остане във Военноморския музей до края на септември

Изложба "Северният бълграски бряг в картини" бе открита днес във Военноморския музей, като част от инициативите по повод Седмица на морето, която се провежда от 4 до 10 август. С творбите на 22-ма български автори, гостите на откриването се пренесоха на брега край Шабла. Картините са част от колекцията на община Шабла и са създадени през последните девет години, по време на организираните в морския град пленери на художници.

Един от основните "персонажи" в платната е фарът на Шабла – най-старият по нашето крайбрежие. Приятна изненада за гостите беше изпълнението на тенорът на "Гьоте театър" – Бремен Живко Желев, който също е родом от Шабла. Сред официалните лица, уважили събитието бяха комодор Димитър Ангелов – заместник командир на ВМС, кметът на Община Шабла – проф. Райна Бърдарева и началникът на ИА Морска администрация - Варна – Валентин Енчев.

Изложбата е посветена на предстоящия празник на Военноморските сили – 10 август и на Международния ден на морските фарове – 18 август. Тя ще остане на разположение на посетителите до края на септември.