Уволниха дисциплинарно директорката на ОУ "Захари Стоянов"

Един от мотивите е, че не е изпълнено решение на ОбС-Варна за разпределение на базата

Тази сутрин на директорката на ОУ "Захари Стоянов" Тодорка Колева е била връчена заповед за налагане на дисциплинарно наказание "уволнение", съобщи за Varnautre.bg началникът на образователния инспекторат Венцеслава Генова.

Правното основание на заповедта е чл. 330, ал.2, т 3 от КТ във връзка с чл. 37, ал. 4 от ЗНП, уточни тя. В мотивите, изброени в 5 страници, се посочва, че Колева не е съобразила приема на първокласници за предстоящата учебна година с възможностите на сградата на учиището. Тя не е изпълнила и решение на Общинския съвет - Варна (който е и принципал на училището) от 2012-а година за осигуряване на учебно-възпитателния процес през 2014/2015-а г. в определената от принципала база - класни стаи, физкултурен салон и пр.

Не е изпълнила и решението на Върховния административен съд, който разпорежда да се изпълни решението на ОбС-Варна, за разпределение на материалната база. Освен това Колева не е изпълнила предписанието на РЗИ да отстрани нередностите в помещенията на подблоковото пространство в бл. 67 и бл. 50 в "Чайка", където се обучават подготвителна група, втори и трети клас.

Утре в училището ще влезе нов човек на мястото на уволнената директорка. Генова не съобщи името, но уточни, че няма да е от преподавателите в ОУ "Захари Стоянов".