Григор Димитров вече сред 8-те най-добри в света

Спорт

04-08-2014, 11:03

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Да стискаме палци на Гришо за Торонто!

Въпреки вируса, който му попречи да участва в турнира във Вашингтон Григор Димитров се изкачи до рекордното 8-о място в света.

Без да е участвал в турнири миналата седмица, но заради загуба на точки на Анди Мъри, българинът вече попада на знаково място в ранглистата с общо 3270 точки.

Според мнозина специалисти влизането в топ 10 в света е важно, но е по-скоро символично, докато реалните постижения на всеки топ тенисист са три – пробив в топ 8 (който дава право за участие във финалния за сезона Мастърс), пробив в четворката и, разбира се, лидерство в ранглистата.

В момента пред Григор Димитров са Давид Ферер (7), Милош Раонич (6) и Томаш Бердих (5). Зад него пък остават Анди Мъри, Хуан Мартин Дел Потро и Кей Нишикори.

През тази седмица българинът ще играе в Торонто, като за първи път ще бъде поставен в турнир на твърди кортове. На турнира от серията Мастърс 1000 Григор е в една половина с Новак Джокович, Анди Мъри и Станислас Вавринка.
Поставеният под номер 7 в основната схема Димитров започва директно от втория кръг, където ще играе срещу американеца Доналд Йънг или състезаващия се за Канада Франк Данчевич.

В евентуален трети кръг хасковлията ще се изправи срещу победителя от двубоите между Томи Робредо, Филип Колшрайбер, Жил Симон или Доминик Тием.