Тежка катастрофа задръсти снощи пътя Бургас-Варна

БМВ се блъсна в рено на стръмните завои след Горица

Задръстване от над 10 километра причини вчера тежката катастрофа на пътя Варна - Бургас, съобщават от полицията във Варна. По чудо двамата водачи са живи и няма опасност за живота им.

Инцидентът е станал в участъка между Старо Оряхово и Горица. Две коли с варненска регистрация – "БМВ", управлявано от 56-годишна жена, и "Рено" с 29-годишен водач от Тервел, са се блъснали челно около 16:30 часа. Според очевидци БМВ-то се спускало по стръмните завои от Горица към Старо Оряхово. На един от тях - остър десен завой, влиза в насрещното и се удря в реното. Според други свидетели на инцидента е имало и трета кола - "Ауди", която се е оказала на пътя на БВТ-то и то не успяло да се прибере в лентата си. На мястото обаче беше останал само чупен стоп от ауди, което очевидно е напуснало мястото на инцидента.

Двете коли са силно смачкани. Особено пострадало е "БМВ"-то. Наложило се пристигналите на мястото аварийни екипи да решат ламарините, за дa извадят двамата водачи, които са откарани с различен брой травми в болница.