Спасители на плажа върнаха от оня свят дете и мъж - удавници

Туризъм

03-08-2014, 18:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасиха двама от обърната лодка край Фичоза

На вчерашния Илинден турист от русенско село, при пълна забрана, три пъти е влизал навътре в морето и спасителите три пъти го вадили

Млад мъж и дете без малко не се удавиха във Варна. Около 16 часа днес на Трета буна 25-годишен младеж, при жълт флаг влязъл навътре в морето и започнал да се дави. Спасителите успели да го извадят навреме от водата с втора степен давене.

По същото време на плажа в "Аспарухово" 12-годишно момче също влязло надълбоко при предупредителен флаг в жълто. Детето също потънало, но е извадено навреме. На двамата удавници е оказана пълна медицинска помощ и са откарани в болница без опасност за живота.

Бурното море по варненските плажове не успя да вземе жертви на Илинден. "Навсякъде флагът бе червен в събота, но спасителите и медицинските екипи бяха в повишена готовност и не допуснаха фатални инциденти", съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина", който осигурява медицинските екипи на плажовете.

В курорта "Свети Константин" самоуверен турист на 50 години от русенско село, при пълна забрана три пъти е влизал навътре в морето, а спасителните екипи три пъти са го вадили, защото е имало опасност от инцидент.