Десетокласници от Първа езикова пак даряват надежда на безпризорни

Децата са събрали средствата на базар за сладкиши, приготвени от тях

За втори път учениците от 10А клас в Първа езикова гимназия във Варна даряват средства на фондация за защита на животните "Надежда за безпризорните". Децата са събрали средствата на базар за сладкиши, приготвени от тях.

"Изключително сме трогнати от милия жест на учениците и се радваме за бъдещето на България, като силно се надяваме, че родината ни няма да ги прогони в чужди държави...Много ни се иска да споделим за тези млади хора с добри сърца с повече хора, защото сме сигурни, че в голяма част от хората ще се възвърне или укрепи надеждата за едно по-добро бъдеще", коментира председателят на фондация "Надежда за безпризорните" Есин Халид.

"В тези сложни времена голяма част от хората се озлобяват поради несигурността на утрешния ден и се затварят в своя собствен свят на оцеляване, но животът се променя към по-добро когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на дете, на възрастен, на животинче или на природата", допълни той. 

Децата от 10А клас в Първа гимназия направиха предишното си дарение за безпризорните животни в началото на ноември миналата година. Тогава те, не за първи път показаха съпричастност към благородна кауза. По-рано учениците направиха филм за трафика на хора, а с благотоворителната му премиера събираха пари за семейства в риск.  10А клас са дарявали и на домове за сираци.