Йеховисти плъзнаха из Варна

Новините

03-08-2014, 07:38

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

„Свидетелите на Йехова” са доста агресивни, ако срещнат обществена съпротива.

Свидетели на Йехова плъзнаха по улиците на Варна и раздават брошури. Върху флайерите има надпис “Къде можем да намерим отговорите на най-важните въпроси в живота?”, съобщиха няколко варненски медии. Вътре в брошурката обаче лъсва истината, че това са активистки на „Свидетели на Йехова”, които ще се “радват да обсъдят Библията с теб”. “Попълни онлайн заявката и ние ще се свържем в удобно за тебе време и място”, пише още в брошурата.

 

Рекламира се и сайт на църквата, която в зората на демокрацията беше регистрирана у нас с трикове и натиск. Йеховистите обаче не се приемат от мнозинството българи.

 

„Свидетелите на Йехова” са доста агресивни, ако срещнат обществена съпротива. Затова в няколко страни на ЕС, в това число и в Гърция, те са извън закона. Непосредствено след бедствието в Аспарухово техни активисти разпространяваха заплашителни послания, че местните хора са си виновни за това, което природата им поднесе като божие наказание.

 

Във Варна домът на сектата отдавна е възмутил не само квартала, където са се настанили. Дори преди време имаше екшъни между обединените футболни агитки и привърженици на “Свидетелите”. Ябълката на раздора бяха събранията и шумът, който се вдига при службите на църковната общност.