Спартак 1918 продължава в "Б" група с нов треньор и футболисти

Соколите уведомили БФС, че няма да пътуват за мача с Банско, губят служебно

Отборът на Спартак 1918 ще продължи участието си в "Б" група с нов треньорски щаб и нови футболисти. Това гарантираха шефовете на клуба пред Varnautre.bg. В момента ръководството на "соколите" умува за заместник на Атанас Атанасов, който все още не е разтрогнал с клуба, но след като тимът му бе разбит, той едва ли ще остане на Селиолу.

Само няколко часа, след като футболистите, които не са от Варна, разтрогнаха по взаимно съгласие със спартаклии, ръководството впрегна всички сили за сформирането на нов тим.

"Първата ни задача е да намерим нов треньор, а след това и футболисти, за да попълним групата. Хубавото е, че момчетата от Варна потвърдиха, че ще останат в клуба. Първият мач с Банско го губим служебно, като вече сме уведомили БФС, че няма да се явим на срещата. За следващия двубой ще трябва да сме комплектовали отбор. Ако трябва ще разчитаме и на младите играчи от школата, с които да попълни на първо време групата, но така или иначе продължаваме напред", коментира председателят на УС на Спартак Антон фажев.

Той отхвърли възможността за наставник на "соколите" да бъде назначен Румен Димов или Николай Станчев, които са единствените хора с договори в Спартак, които имат лиценз да водят отбора. Напълно възможно е обаче на треньорския пост да бъде поставен млад и перспективен наставник, които да води тима с лиценза на някой от двамата.

"Иска ми се за треньор да назначим някой млад и енергичен човек. Имаме няколко варианта, но те нямат необходимия лиценз. Напълно е възможно да вземем треньор, който не разполага с нужния кетап и да инвестираме в него", каза още Фажев.

Атанас Атанасов пък бе изумен от наглостта на шефовете на клуба, които са се свързали с него само няколко часа, след като играчите разтрогнаха договорите си с клуба.

"Фажев ми предложи да направим нов отбор с футболисти, които имат минимални финансови претенции, и възможно най-скромен бюджет. И това само няколко часа, след като те развалиха един готов тим, с който можеше да се гонят високи цели. Аз съм морално задължен към играчите, които селектирах и няма как да приема подобно безумно предложение. След всичко, което стана, не желая повече да работя с хората от това ръководство на клуба.