Орела: Всички знаят кой е истинският виновник, това бе един скроен сценарий

Спорт

31-07-2014, 14:07

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВИДЕО: Не може през последните 3 месеца Антон Фажев да ми казва, че всичко е цветя и рози, а един ден преди картотекирането на тима да се разпаднем

Треньорът на Спартак 1918 Атанас Атанасов определи настъпването на края на мъжкия отбор като апогей на един добре скроен сценарий. Той съжалява най-много, че са оставили 25 футболисти на улицата малко преди началото на първенството.

Ето какво каза Атанасов, след като стана ясно, че клубът остава без представителен тим: „Не мога да кажа, че това е краят на клуба, но със сигурност е край на един прекрасен отбор, който бе изграден от мен, моя екип и играчите с много труд, желание и любов. Дай боже всеки треньор да разполага с такива футболисти - с професионални качества и характер. Това беше един великолепен колектив, който бе готов да гони „А“ група и да постигне целта си. Най-жалкото е, че се подиграхме със съдбите на 25 футболисти и ги оставихме на улицата. Болшинството от тях имат потенциал и ще си намерят други отбори, но по-младите къде ще отидат? Във „В“ група ли ще се развиват?

За мен това, което се случи, е нагласено. Не може през последните 3 месеца Антон Фажев да ми казва, че всичко е цветя и рози, а един ден преди картотекирането на тима да се разпаднем. Пред мен Фажев призна кой е човекът, който му е казвал, че всичко ще е наред. Аз мислех, че този човек вече не се меси в работите на клуба и затова работихме с ентусиазъм, но се оказа, че всичко е постарому. Всички във Варна знаят кой е истинският виновник за краха на Спартак и какво направиха със земите на клуба, но си мълчат. Не му прави чест на Фажев да прикрива пред медиите кой му е нареждал какво да прави и кой му е спускал субтитрите, а пред мен да го признава. И какво значи, че това ръководство не е поемало ангажимент към издръжката на клуба. Все едно да изберат министър-председател на България и той да няма ангажимент към държавата.

Какво щеше да стане, ако им бяха дали по една заплата и играеха в Банско? След това да стоят пет месеца заложници на клуба и да не вземат нито стотинка ли? Благодаря, аз този цирк вече го играх през есента на 2009-а.

За кмета Портних? Истината е, че аз разговарях с него. Той призна, че не знае за нашите проблеми и обеща да съдейства чрез свои контакти. Но не е поемал ангажимент да го прави с общински пари, нито пък е по силите му за 2-3 дни да осигури каквито и да е средства.“

ВИЖТЕ ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА АТАНАС АТАНАСОВ ПРЕД МЕДИИТЕ ДНЕС: