Аржентинска седмица се задава във Варна

Мисия Варна

31-07-2014, 12:34

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Споразумение между Аржентина и България позволява на туристите да пътуват без визи

Варна ще бъде домакин на седмица на аржентинската култура. В продължение на седем дни варнеци и гости на града ще усетят духа и бита на колоритната държава. Това стана ясно след среща на кмета Иван Портних и извънредния и пълномощен посланик на Аржентина у нас Н. Пр. Гийермо Асрак. 

Тепърва ще се обсъди кои период е най-подходящ за провеждането на седмицата, а след това ще има и конкретика за самите събития, които ще се проведат в рамките й, уточни кметът. На срещата с извънредния и пълномощен посланик са обсъдени още задълбочаване на икономическото и културното сътрудничество между Варна и Аржентина. 

Няма данни за посещенията на туристите между двете държави, обяви Н. Пр. Асрак, защото те пътуват свободно. Има подписано споразумение между двете държави, според което туристите от Аржентина могат да идват у нас без визи. Същото се отнася и за българските туристи решили да посетят екзотичната дестинация. "Това е чудесно имайки предвид, че летните сезони в двете страни са разменени, когато при нас е зима, при вас е лято и обратно", посочи Асрак.