Варненска баскетболистка желана от половин Европа

Спорт

30-07-2014, 20:44

Снимка:

Chernomore.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Завърна се от европейското по баскетбол до 18 г. с приза MVP

Борислава Христова се завърна от Румъния от европейското по баскетбол до 18 г. (Дивизия „Б”) с приза MVP. Допълнително варненката влезе в идеалната петица на първенството и стана реализатор №1 - средно 27,9 т. на мач, 7,4 борби и 2,3 асистенции. Но МVР е най-голямото отличие, което може да спечели един състезател. Тя представи наградите си и даде пресконференция с наставника на „Черно море – Одесос” и националките в тази възраст Венци Гечев в присъствието на треньор №1 на Варна за ХХ век Симеон Варчев.

Борислава има продложения от много отбори в Европа. Тя обаче иска да играе в Турция, независимо от оферта на тим в САЩ. Остава й още година, като ученичка във варненското спортно училище „Г. Бенковски”. Ще играе с отбора на ИУ – Варна, и иска да стане шампионка на България с „Черно море - Одесос”.

"Гълъбчето каца веднъж на рамото и не трябва да се изпуска този шанс. Мисли добре, преди да избереш“, посъветва Симеон Варчев младата състезателка. Венци Гечев допълни, че Борислава в рамките на 24 дни (от 3 до 27 юли) е изиграла 18 мача, на 2 отговорни първенства.

"Тези награди са голямо признание за мен. Казах си преди 2 г., когато ги спечелих за пръв път, че ще работя много. Това че играх миналия сезон в „ЛУКойл-Нефтохимик” ми помогна много. С националния отбор жени Георги Божков също ми помогна много да се развия. Изиграх и доста мачове с националния отбор до 20 г. Отговорността върху мен е много голяма. Имам доста предложения от Испания, Франция, Турция и Словения. Много бих искала да играя в Турция. Искам да премина във „Фенербахче”, но е трудно. Надявам се един ден това да се случи”, коментира Христова.

Венци Гечев не скри, че именно Борислава е била в основата на състава. "Приносът на Борислава Христова е огромен. Мария Камбурова и Сюлюбе Мехмедова също играха на европейското. Освен че бе избрана за MVP сред състезателки от 17 отбора, Борислава попадна и в идеалната петица. В следващите 2 седмици ще се реши нейното бъдеще”, заяви нейният треньор в „Черно море – Одесос” Венци Гечев
Треньор №1 на Варна за ХХ век Симеон Варчев също не спести похвалите си към тима.

"Школата на Венци и Маргарита дава резултати. Жалко, че не можем да намерим спонсор за женски отбор. Борислава е талант, проявява и характер. Иска ми се да вземе умни решения за първите 1 – 2 г.”, пожела й той.