Бакари пред рекорд с Черно море

Таранът на "моряците" вече остана в историята на клуба като най-резултатният чужденец в рамките на един сезон

Нападателят на Черно море Бубакар Нджие Камби-Бакари ще остане в историята на Черно море при евентуален гол във вратата на предстоящия съперник на "моряците" Ботев Пд. Варненци гостуват под тепетата в неделя, а испанецът от гамбийски е само на едно попадение от това да стане най-резултатният чужденец, играл някога на "Тича".

Както вече стана ясно, Бакари пропусна първите два мача за Черно море от новия сезон заради наказание за натрупани жълти картони. Нападателят претърпя операция от херния по време на лятната подготовка, но вече е напълно възстановен и е напълно възможно той да запише първи игрови минути за Морето този сезон именно при гостуването на "канарчетата" в неделя. В петък или събота ще стане ясно, дали наставникът Сашо Станков ще разчита на тарана за сблъсъка в Пловдив.

През миналата кампания на шампионата Бакари реализира цели 11 гола, с което се нарежда на първа позиция в клубната история на моряците, тъй като успя да запише двуцифрен голов актив в рамките на един сезон в А група. Досега това не бе правено от нито един друг легионер на "Тича".

В момента гамбиецът дели първото място в тази своеобразна класация с конгоанският нападател Масена Моке, който в периода 2005-2007 г. отбеляза 11 попадения. На трето място пък е сръбският голаджия Дарко Спалевич. Той бе привлечен през зимата на 2003 г. от гранда Цървена звезда и само за един полусезон наниза 8 гола. След него пък в преминалия през лятото в ЦСКА – Еденилсон Бергонси, който се е разписвал 7 пъти.

Топ 10 на чуждестранните голмайстори на Черно море: