Кожени мебели напомнят за човешка плът

Животът

30-07-2014, 06:51

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Материята, от която са изработени, е направена от "феромон импрегнирана силиконова основа"

Британската дизайнерка Джиджи Баркър създаде ръчно изработени "кожена табуретка" и "кожен стол", за да пресъздаде усещането да седнеш върху голо тяло.

Мебелите са част от проекта A Body of Skin. В проекта има включено проучване за "структурата на кожата и формата на тялото", както и изследване на "сложните тънкости и разновидности на повърхността на кожата и обема на плътта". Материята, от която са изработени мебелите, е направена от "феромон импрегнирана силиконова основа", която прилича на структурата и миризмата на неназован мъжки модел, който дизайнерката използва като вдъхновение.

Мебелите за сядане трябва да имитират външния вид на топки мазнина, а кожата е опъната върху основата, като има външния вид на човешка кожа. Създадена е и миризма, която напомня за афтършейва, който използва моделът – вдъхновение, пише БГНЕС.

"Исках да създам форми, които не могат да бъдат определени веднага като столове. Така зрителите се питат как да постъпят с формите и да стигнат до собствени заключения", казва дизайнерката.

Баркър иска, когато някой седне върху стола, да създаде връзка с него. Според нея клиентът трябва да се запита за това колко комфортно се чувства в собствената си кожа.

Столът, който имитира човешка кожа, се продава на сайта на дизайнерката за 1500 паунда. Към него има изработена и табуретка за 440 паунда.