Мистерия около пожара във "Владиславово", загиналият живеел с психично болния си внук

29-годишният Иван е бил на работа, докато дядо му е горял

Мистерия витае около причината за възникването на вчерашния пожар в бл. 22 във варненския квартал "Владиславово". Първоначалните версии, че е лумнал от електроуред са категорично отхвърлени. Пламъците не са тръгнали и от повреда в елинсталацията, нито пък от запалена цигара или забравена храна на котлона. Възрастният човек не е пушел, а печката в домакинството дори не е била включена в контакта, е установило разследването, научи Varnautre.bg. Причината за пожара е открит огън, започнал от хола в жилището. Как обаче се е стигнало до него остава загадка. 

Резултите от аутопсията на загиналия в пожара 84-годишен Димитър пък показват, че не е починал от задушаване, в дробовете му не е имало дим. Човекът е бил жив, докато е горял. Точно по това време той е крещял за помощ от терасата си, разказаха пред Varnautre.bg. свидетели на кошмарната гледка. 

В апартамента където лумна пожара, Димитър е живеел с внука си, научи още Varnautre.bg. 29-годишният младеж Иван е с психическо заболяване - шизофрения и често се карал с дядо си. Понякога дори се и биели. Момчето обаче категорично няма нищо общо с пожара, е установило разследването. Той е бил на работа от 8 до 17 часа. Иван се прибрал в опожарения си дом, малко след като си тръгнали пожарните коли. Бил е задържан за разпит и изясняване на обстоятелствата, а днес е пуснат. 

След като е бил освободен от органите на реда Иван е смятал да се прибере в изгорелия си дом, за да започне да чисти. Първоначалните му намерения обаче се променили и той все още не се е прибрал в опожареният апартамент, установи проверка на Varnaute.bg. Вратата все още е запечатана от полицията, а от Иван няма и следа. Съседите в отсрещния апартамент пък вече са се захванали да стържат опушените стени.