Варна домакин на международен турнир по тенис на маса

Спорт

29-07-2014, 11:52

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Надпреварата е за ветерани и ще се проведе в Двореца

Варна ще е домакин на 15-ия международен турнир по тенис на маса за ветерани. Надпреварата ще се проведе на 1 и 2 август в зала 20 на Двореца на културата и спорта. Организатори на проявата са община Варна, Асоциация на ветераните спортисти и тенис клуб "Морски дяволи".

Очакват се над 100 участници мъже и жени от България, Турция, Русия, Украйна, САЩ, Румъния и др. И през тази година ще се определи носител на приза супершампион между шампионите в отделните възрастови категории.

От 1999 г. редовни участници в турнира са тенисистите от Турция Фенербахче (Истанбул), водени от председателя на клуба Саваш Проващалу и зам.-кмета на културата на Кадъкьой - Несибе Мюсевитоглу. Румъния се представя с отборите от Букурещ и Констанца.

Изключително силно и масово е представянето на българските отбори от цялата страна - София, Пловдив, Бургас, Добрич, Балчик, Шумен, Търговище, Велико Търново, Стара Загора, Силистра и др. Официалното откриване на състезанието е в събота от 14 часа в зала 20 на Двореца.