Граната отцепи центъра на Варна, намери я служител на ВиК

ВИДЕО И СНИМКИ: Чакат военните да обезопасят боеприпаса

Стара граната вся паника на ул. "Воден" в центъра на Варна. Тази сутрин в 9:45 часа е получен сигнал от служител на ВиК за странен предмет в общите части на избеното помещение в една от кооперациите на централната улица. ВиК служителят (на снимката) е бил там по повод смяна на водомер. Установеният предмет е силно корозирала граната, евакуация не е необходима, съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. 

Улица "Воден" е една от пресечките на главния централен бул. "Княз Борис I" във Варна. Мястото е отцепено с полицейски ленти. Сигнализирани са военноморските сили, които разполагат с отряд за обезопасяване на боеприпаси, посочи още говорителят на полицията. Чакат се да пристигнат на мястото. 

Бивш военен - ОЗ капитан лейтенат Кръстьо Нанев, който живее във въпросната кооперация, се възмути от бавните действия на военните. Вече 40 минути не мога да си вляза у дома, защото военните не са пристигнали. Защо още ги няма", при положение, че щабът на Военноморските сили е на 5 минути оттук?", възмути се офицерът от запаса и добави: "Жалко за това, което се случва с армията ни".