Спартак пред разпадане, футболистите си търсят отбори

Утре ще стане ясно бъдещето на клуба

Ситуацията в Спартак 1918 става все по-тежка, а участието на "соколите" в "Б" група - все по-несигурно. Както вече писахме, футболистите и всички служители в клуба, бойкотираха последната за седмицата тренировка, не толкова заради закъснението на трудовите възнаграждения, а заради финансовата несигурност обвила спартаклии от доста време.

След като парите, отпуснати от Общината, свършиха в края на миналия сезон "соколите" започнаха лятна подготовка с уверението, че средства ще има. Поне дотолкова, че да функционира нормален тренировъчен процес до края на есенния дял от шампионата. Това обаче така и не се случи, а търпението на част от играчите вече се изчерпва.

Те поставиха ултиматум пред шефовете на клуба, че ако след контролата с Калиакра (5:1) вчера не получат дължимите им трудови възнаграждения и нямат уверение за минимална финансова стабилност, си тръгват.

Днес обаче стана ясно, че ръководството на Спартак е спечелило време до утре, когато трябва да се срещне с играчите и да сподели вижданията си за бъдещето.

Разбра се още, че след като излезе наяве тежкото положение в Спартак, от другите клубове в "Б" група са започнали да вербуват футболистите на Атанас Атанасов - Орела. Други пък вече сами са започнали да си предлагат услугите на други тимове.

Потърсен за коментар относно разпадането на отбора председателят на Управителния съвет на Спартак Антон Фажев сподели: "Утре ще има какво да коментираме, сега няма какво да се каже. В понеделник ще проведем среща с футболистите, а след нея ще стане ясно колко е наред всичко в отбора и какво ще е бъдещето на клуба", каза Фажаев. Относно играчите шефът бе категоричен - "Който се колебае и има предложения от други клубове... Всеки има право да си търси вариант за бъдещето. Ние ще излезем пред всички утре и ще разкрием какво е нашето виждане за функционирането на Спартак", сподели Фажев.

Наставникът на "соколите" Атанас Атанасов - Орела събира отбора в 18 ч. в понеделник на стадион "Спартак" за среща с шефовете и след нея ще стане ясно и в какъв състав спартаклии евентуално ще започнат участието си в "Б" група.