Само днес: Благотвoрителен базар за спасението на 2-годишната Бети

Животът

27-07-2014, 13:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До 18 часа в градинката на "Севастопол" варненци имат възможност да помогнат на семейството на детенце, болно от левкемия, което спешно се нуждае от лечение

Благотворителният базар е организиран от група съпричастни майки от Варна в помощ на малката Бети от Кюстендил, която се нуждае от спешно лечение.

2-годишната Елизабета Калоянова Димитрова е болна от левкемия. Освен това гъбична инфекция е засегнала жизнено важни органи като далак, бъбреци и черен дроб.
Американска клиника в Ню Йорк, за където Бети трябва спешно да замине, е определила сумата от 1 милион долара. "Лекарите от Израел и от Европа са отказали да я приемат, тъй като смятат, че няма да успеят да й помогнат. Единственият шанс на Бети е лечението, което се предлага в Америка", обясняват инициаторите на базара. На няколко маси те са разположили всички вещи, които са събрали от свои съпричастни приятели, близки и обединени в каузата варненци, като за целта са получили разрешение от община Варна, а дарителската кутия е запечатана пред нотариус.

"Всеки, който си закупи нещо ще помага само и единствено на БЕТИ. Събраните средства ще бъдат преведени по директната дарителската сметка на детето. Заповядайте, нека дарим това дете с детство и живот!!!", апелират на фейсбук страницата Да помогнем на Бети.

От три месеца Бети е в клиника зад граница заедно с майка си, където я подготвят за лечението в Ню Йорк, с химио- и поддържаща терапия.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез банковата сметка на Бети, както с есемес на номер 17 777 с текст: DMS BETI

Повече информация за кампанията в полза на Елизабета може да получите на специалната интернет страница във фейсбук а Да помогнем на Бети

Сметката за помощ на Бети е:
ЕЛИЗАБЕТА КАЛОЯНОВА ДИМИТРОВА
ОБЩИНСКА БАНКА АД BG16SOMB91301056393701
BIC SOMBBGSF
Pay Pal: [email protected]
Титуляр на акаунта е Славка Радева, бабата на Бети

Ето как изглежда в момента щандът на "Севастопол"