Спартак смачка Калиакра с 5:1 последната си контрола

Спорт

26-07-2014, 21:07

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Дидо Христов с хеттрик

Отборът на Спартак 1918 записа шеста победа в контролна среща от началото на лятната подготовка. "Соколите" разбиха с 5:1 Калиакра в Каварна в последния си спаринг преди старта на сезона в "Б" група. Хеттрик за варненци реализира основният голмайстор на тима Деян Христов, а един добави Петър Патев. Петото попадение за "соколите" бе автогол.

Срещата започна с натиск на гостите, които стигнаха до гол в 20-ата минута. Нападателят Деян Христов засечe с воле центриране на Николай Костов и откри резултата. Малко след това домакините изравниха чрез Явор Въндев, който реализира от дузпа.

9 минути след подновяването на играта отново Христов бе в прегръдките на своите съотборници. Той се разписа с глава след центриране от корнер. В 61-ата минута бранителят Петър Патев надскочи всички в наказателното поле и с глава направи резултата 3:1. В 76-ата минута Дидо Христов се озова на добра позиция, очи в очи с вратари ина домакините и не сгреши за 4:1. В последната минута на двубоя каварненци си отбелязаха автогол за 1:5.

Съставът на Спартак 1918: Яначков, Дянков, Патев, Н. Костов, Р. Тодоров, Минчев, К. Янев, Казаков, Ботев, Борисов, Деян Христов (Т. Трифонов, Смирнов, Ил. Неделчев, Веселинов, Русев, Гочев)