Престижен британски университет награди варненски студенти

Животът

26-07-2014, 15:58

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младежите получиха своите дипломи на бляскава церемония в Кардиф

Група студенти от Варна и София получиха своите британски магистърски дипломи лично от зам. - ректора на престижния държавен университет "Кардиф Метрополитен" в Уелс. Младежите пътуваха миналата седмица до Кардиф специално за бляскавата церемония.

Част от близо 40 студенти следвали в британската магистърска МВА (Master of Business Administration) програма в България имаха възможността да получат своите директно от проф. Чапман – заместник - ректор на университета в Кардиф.

Завършващите студенти и техните близки, дошли от различни краища на света, за събитието, което се провежда ежегодно в най-голямата зала на Милениум център в Кардиф бяха поздравени и от кмета на столицата на Уелс - Маргарет Джоунс.

Традиционно за британските церемонии по награждаване на завършващите, всеки един студент бива повикан на сцената за връчване на дипломата. Преди излизането си пред публиката студентите поздравяват ректора с поклон, след което биват поздравявани с ръкостискане от него.

Дипломите, които получиха студентите от България и техните стотици колеги, учили директно в Кардиф бяха придружени с празнични годишници, в които има пълен списък на завършилите, техните крайни оценки, както и писмени обръщания от зам. - ректор, президент и представители на борда на директорите в университета.

На церемонията в залите на Милениум център - Кардиф бяха връчени дипломите на близо 650 души от десетки държави, избрали Факултета по мениджмънт към държавния британски университет. 

Българското висше училище "Международен колеж" (ВУМК) и факултетът по мениджмънт към университета от Обединеното кралство са партньори за съвместно обучение за бакалавърски и магистърски програми в България. Обучението се провежда изцяло у нас, без да се налага пътуване до Великобритания, освен за церемонията по завършване.

Университета Кардиф Метрополитeн (Cardiff Metropolitan University) е един от най-големите във Великобритания – над 10 000 студенти от близо 140 държави. Университетът развива партньорски отношение за съвместно обучение не само в България, а и в Малайзия, Кореа, Мароко, Гърция и др.