След ГЕРБ и БСП върна мандата

Новините

25-07-2014, 16:46

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

За коалиции ще говорим след изборите, казват от ДПС

БСП върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев. След отказа на председателя на ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов партията да го приеме, държавният глава покани представителите на левицата на разговор. Мерджанов декларира, че БСП няма да отстъпи от постигнатите договорености.

Вчера, веднага след като парламентът гласува оставката на правителството, ГЕРБ също върна мандата за съставяне на кабинет в рамките на 42-то НС.

Предстои президентът да го връчи на трета политическа сила - ДПС. Движението ще върне на президента мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент, заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на движението Алиосман Имамов.
Относно евентуална коалиция с ГЕРБ, Имамов заяви, че е твърде рано да се говори за каквито и да било коалиции. "Нека да минат изборите. След тях ще водим разговори, в зависимост от това кой колко гласове ще получи", посочи той.

„Атака“ не участва в работата на парламента и не присъства на проведените досега консултации при Плевнелиев.

На въпрос дали сегашната ситуация налага разширяване на правомощията на служебния кабинет, Имамов каза, че тя може да се определи като извънредна, особено по отношение на стабилността на банките. "Би могло да се обсъжда някакъв вариант, свързан с осигуряване на необходимите финанси", каза той.