Данъчни по бански под прикритие на плажа

Парите

25-07-2014, 10:07

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На контрол подлежат всички търговци на храни и напитки около плажа

Ревизори следят дали плажуващите получават касови бележки за всички такси. Над 500 обекта са проверени по Южното Черноморие през последните 10 дни, съобщи ТВ7. Инспекторите основно изискват договорите на персонала с работодателя в повечето капанчета и крайбрежни кафенета.

На плажа данъчните работят под прикритие - по бански. Те се сливат с летовниците и следят например дали туристите получават касови бележки за наетите от тях чадъри и шезлонги. Под зоркия контрол попадат и обектите за хранене.

На контрол подлежат всички търговци на храни и напитки около плажа. Данъчните ги наблюдават дори нощем. Голяма част от служителите работят повече от регистрираните 4 часа, а на плажа не всички туристи получават билетчета за нает чадър, са установили инспекторите.

Националната агенция за приходите  командирова допълнително 1200 ревизори, за да следят магазините и хотелите по морските курорти. На контрол подлежат и обменните бюра. Нарушенията там са предимно по документите на сделките, няма обаче измамени туристи с курсовете на валутите.