Ходили ли сте на лятно кино?

Варна Лайф

24-07-2014, 16:49

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

1-7 август: Прожекции под открито небе ще има на 6 места във Варна

Да, това се случваше в България до преди 20-ина години.

Във Варна летните кина бяха над 5, а сега последното останало се е превърнало в паркинг. Може би носталгичните спомени се пробудиха у над 30-годишните варненци, а по-младите ни съграждани все още се чудят – какво е това кино на открито?

Усещането е невероятно. Под звездите, с любими актьори, в компанията на приятели или пък възможност за усамотение със седмото изкуство.

От 01.08 до 07.08 за първи път в част от варненските квартали ще се прожектира кино. Лятно кино!

До удоволствието да гледат световни и български заглавия ще се докоснат жителите на кварталите "Младост", "Вл.Варненчик", "Чайка", "Виница", "Аспарухово" и района на Червения площад.

Ако сте истински фенове на киното, спокойно може да посетите всички прожекции. Те ще бъдат напълно безплатни за публиката. Проектът е финансиран от Фонд "Култура" към Община Варна и е част от подкрепата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.

Идеята хрумва на Николай Тодоров–Ник, известен в града с провокативните си идеи през годините. Този път той решава да направи истински щастливи както почитателите на големия екран, така и тези, които никога през живота си не са били на лятно кино.

Филмите са специално подбрани и включват както българската забавната комедия "Чужденецът", класическата екранизация на "Тримата мускетари" от 2011 г, романтичното фентъзи на Уди Алън "Полунощ в Париж", така и истинските екшъни " Непобедимите 2" със звездното актьорско присъствие на Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Долф Лунгрен и др., "Опасна плячка" с Никълъс Кейдж и неповторимата екшън комедия " БСП – Бесни, страшни пенсии" с Морган Фриймън, Брус Уилис и Джон Малкович.

Прожекциите ще започват в 21.30 ч. Добре би било да си носете и нещо за сядане – одеяло, столче, шал или просто да доведете подходящата компания.

Програма 

1 август, петък: Непобедимите 2, кв. "В. Варненчик" - Парка
2 август, събота: Бесни Страшни Пенсии, кв. "Младост" - Летен амфитеатър до блок 126
3 август, неделя: Тримата мускетари, кв. "Аспарухово" - Аспарухов парк
4 август, понеделник: Опасна плячка, кв. "Виница" - Двора на ОУ "П. Волов"
5 август, вторник: Чужденецът, кв. "Чайка" - Площадката до бл. 27
7 август, четвъртък: Полунощ в Париж, Червения площад - Градинката