Нов тип палатка издигна къмпингуването на съвсем друго ниво

Животът

24-07-2014, 16:54

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Да спиш във въздуха е не само забавно и романтично, но и ви предпазва от пълзящи, неканени нашественици

Лятото на 2014-та е в разгара си, така че сега е най-подходящият момент да стегнете багажа и да отидете на къмпинг сред природата. Да разпънеш палатка в гората обаче, не винаги се явява най-приятната и забавна част от изживяването. Понякога на земята е прекалено неудобно за спане или има много насекоми, които са плъзнали навсякъде, а и ако завали, излетът може напълно да се провали. Усещайки нуждата от решение на въпроса, изобретателят Алекс Шърли-Смит от Великобритания е намерил креативен начин, да издигне къмпингуването на високо, и то буквално. Резултатът е преносима къщичка - кръстоска между палатка и хамак.

За да я разпънете се изисква само да използвате пригодената за това система за опъване от три основни точки, подобно на висящ хамак. Да спиш във въздуха е не само забавно и романтично, но и ви предпазва от пълзящи, неканени нашественици, а и колкото по-нависоко, толкова по-красив изглед би се открил пред вас. 

Въпреки това, не се безпокойте, че ще ви трябва парашут или някакво друго приспособление, за да слезете на земята: към преносимата къщичка е пригодена въжена стълба, която смело ще разсее притесненията ви. В нея има място за трима души, но по-важното е, че е с водоустойчиво покритие отвън, за да ви предпази от дъжд и насекоми.

Най-хубавото от всичко обаче е, че ако пожелаете да я притежавате, ще се наложи да чакате само 3 седмици докато ви я доставят.