Осветление във водата и нощни сърф партита на градския плаж

Туризъм

24-07-2014, 10:11

Снимка:

вестник "Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инструктори въвеждат всеки начинаещ в атрактивни спортове

Два нови атракциона на градския плаж радват варненци и гостите на морската столица това лято. Уейкбордът и блобът са нови за страната ни, но за сметка на това - изключително атрактивни, съобщава вестник "Черно море".

Всеки търсач на силни усещания не би пропуснал да се качи на уейкборд. Този спорт може спокойно да се нарече лятна алтернатива на сноуборда. Може да се пробва на трета буна, където за втора година е разположен напълно оборудван за тази цел парк.

Паркът на трета буна разполага с най-новото поколение оборудване The LOOP – двупилонни влекове. Използва се и специална екипировка. Има и осветление във водата за нощно каране, както и обособено място за нощни сърф партита на плажа. Инструкторите са абсолютни професионалисти и ще въведат всеки начинаещ в атрактивния спорт.

Блоб e приспособление, разположено на първа буна, което се използва за изключително атрактивни скокове. Това е един млад в световен мащаб спорт, който дебютира в у нас. Отбори от по двама или трима души правят изключително атрактивни скокове във водата. Първият от тях скача от високата платформа върху задната част на дюшека и се придвижва до предната. След няколко секунди неговите един или двама съотборници скачат едновременно върху задната част на дюшека и изстрелват третия човек. Във въздуха състезателят може да прави най-различни гимнастически пируети. Ентусиастите и любителите пък най-често просто летят няколко секунди и падат по различен начин в морето. Адреналинът със сигурност е на макс.