Спартак подписа договора за стадиона, но не безвъзмездно и безсрочно

Спорт

23-07-2014, 15:58

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вратар на Спартак 1918 с разтежение

Петър Денчев пред завръщане в Спартак 1918

Договорът за ползване на СК "Локомотив" от футболния клуб обаче все още не е парафиран

Ръководството на футболен клуб Спартак 1918 подписа договор за ползване на стадион "Спартак" за 9,5 г., научи Varnautre.bg. Информацията бе потвърдена официално от клуба. Той влиза в сила от 1 август. Запознати твърдят, че в договора е записана клауза, че той може да бъде развален след шестмесечно предизвестие.

Както е известно, на сесия на Общинския съвет бе взето решение Валентин Станев да предложи на общото събрание на спортния комплекс стадион "Спартак", залата към него и съблекалните да бъдат отдадени безвъзмездно и безсрочно на футболен клуб Спартак 1918. От Селиолу обаче уточниха, че това не може да се случи на този етап, тъй като СК СПАРТАК АД като дружество не може да предоставя безвъзмездно и безсрочно. Това може да стане само след разваляне на акционерното дружество. Кога ще се случи това, така и не стана ясно.

Договорът за ползване на СК "Локомотив" от футболния клуб обаче все още не е парафиран. В момента се изчистват детайли, но няма информация кога точно той ще бъде подписан и клубът ще влезе във владение. Чрез него ФК Спартак 1918 ще стане ползвател на Спортен комплекс "Локомотив", където се подготвят отборите от детско-юношеската школа на футболния клуб. Той в настоящия момент е отдаден за ползване на Спортен комплекс "Спартак" АД.

Стана ясно още, че шефът на Управителния съвет на Спартак 1918 Антон Фажев и легендарният вратар на "соколите" Красимир Зафиров ще влязат в Борда на директорите на Спортен комплекс Спартак АД, на следващото общо събрание. Според решението на ОС бившият вратар на "соколите" трябва да стане член на Съвета на директорите, докато Фажев ще заеме поста на втори изпълнителен директор, представител на Община Варна в Спортен комплекс "Спартак" АД. Той трябва да замени на поста досегашния директор Илияна Кръстева.