Пожар пламна в петролната база на острова

Крими

23-07-2014, 13:55

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пет екипа огнеборци гасят пламъци в близост до цистерни

Пожар е избухнал в административна сграда на острова във Варненския залив, научи Varnautre.bg. По непотвърдена информация огънят е в сграда от базата на Петрол. Три пожарни са пристигнали на мястото на инцидента, съобщиха очевидци. 

 

Екипите се опитват да угасят пламъците. Миризмата на дим и изгоряло се носи из целия остров. Усеща се и в помещенията на други сгради, които се намират в района, разказаха очевидци пред Varnautre.bg. Огромен димен стълб от острова се е виждал и от Галата. Хора на портала на петролната база, отричат за пожара и не пускат да се влиза зад оградата. 

В 12:37 часа е получен сигнал за за пожар в помещение в административна сграда на Петролна база – Варна, намиращо се в южна промишлена зона, под Аспарухов мост, уточниха от полицията. На мястото незабавно са изпратени три противопожарни автомобила и полицейски автопатрул. Малко по-късно са пристигнали още два екипа на пожарната.

Към момента пожарът е локализиран, няма жертви и пострадали граждани. Няма опасност пожарът да достигне до цистерни с петролни продукти.

По първоначални данни огънят е тръгнал от помещение, в което са се съхранявали архивни материали – около 200-300 кв.м. Щетите, както и причината за възникването на пожара са в процес на установяване.