Носим грешния номер обувки

Животът

23-07-2014, 09:33

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Размерът на крака през целия живот се променя неусетно

Случвало ли ви се е да отидете в магазин за обувки и да пробвате номер, който обикновено носите и той да ви е малък? Според ново изследване, цитирано от БТА, почти всички носим погрешния номер обувки. Размерът на крака през целия живот се променя неусетно и по-малко, но това обяснява защо не можете да обуете обувки, които сте носили преди 10 години.

А малкият размер може да предизвика сериозни и болезнени проблеми. Като цяло, средният номер на обувките ни от 1960 г. досега се е променил с два номера.

Известният дизайнер на обувки Стюарт Вайцман обясни пред "Уолстрийт Джърнъл", че неговата компания е започнала да произвежда по-големи номера, за да отговори на нарастващото търсене на пазара.
Изследването показва още, че половината от жените и една трета от мъжете си купуват обувки, които не отговарят на номера им.

На продавачките все по-често им се случва да обслужват клиенти, които не знаят кой номер обувки носят."За съжаление решение на проблема няма, освен да бъдете с широко отворени очи, когато купувате. Често номерата варират при една или друга марка, модел или в зависимост от сезона, за който пазарувате", обясняват експерти.