БФС дарява 5 хил. лева за Живко Господинов, фенове също събират средства

Част от привържениците вече са превели пари по сметката на Господинов

Българският футболен съюз се включи към призива за помощ за футболната легенда Живко Господинов. Както е известно, бившият национал води битка с рака битка с рака, а на помощ вече се притече общинския съвет на Варна. От родната ни футболна централа обявиха, че ще дарят 5000 лева и призовават всички да се включат в инициативата. 

Припомняме, че същата сума бе гласувана на сесия на Общинския съвет във Варна вчера.

Разбра се още, че фенове на Спартак Варна също събират средства, за да подпомогнат лечението на един от най-големите футболисти не само на любимия им клуб, но и на Варна. Част от привържениците вече са превели пари по сметката на Господинов.

Ето какво написа в официалния сайт си БФС:
Българският футболен съюз присъединява към призива за помощ, подет от варненската футболна общественост в подкрепа на легендарния футболист Живко Господинов. 56-годишният участник на световното първенство в Мексико през 1986 г. се нуждае спешно от средства за животоспасяващо лечение и ръководството на БФС ще отпусне 5000 лв., както това вече стори варненският общински съвет. Всички желаещи да помогнат на изигралия 39 мача с 6 гола за България футболист могат да го направят на следната банкова сметка:

Господинов се нуждае спешно от пари до петък, за да замине за Турция. Там ще започне първия етап от лечението му на злокачествени тумори в главата и белия дроб, за което се необходими 15 000 евро. Лекарите му дават шансове, но до този момент в неговата банкова сметка е събрана крайно недостатъчна сума, която не му позволява да пътува до Истанбул. 

Бившият негов съотборник и най-добър приятел Иван Петров пожела да отправи послание към обществеността чрез медиите. „Братя българи, нека се уважаваме, докато сме живи, а не когато напуснем този свят. Призовавам Ви да помогнете спешно на Живко, защото с всеки изминал ден неговото състояние се влошава. Нека всички бъдем единни и да го подкрепим морално и финансово. Жика, ние сме с теб“!, заяви Петров.

Днес беше окрита и сметка в евро на Живко Господинов. На тези, които искат да помогнат, предоставяме двете му сметки:

Централна Кооперативна банка
на сметка

IBAN: BG08 CECB 9790 1481 6472 00 (в евро)

IBAN BG 85 CECB 9790 4081 6472 00 (в левове)
Живко Господинов Христов