25-годишен опипа момче и момиче на входа на Морската

Крими

22-07-2014, 14:34

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съдът го глоби 100 лева за непристойното поведение

Глоба в минимален размер от 100 лева наложи Районен съд - Варна на 25-годишен младеж за проява на дребно хулиганство. Инцидентът е станал на 21 юли около 10 часа, на публично място -  близо до входа на Морската градина и Фестивалния комплекс.

Виновникът Живко К. се заговорил с момче и момиче, предлагащи за продажба  благотворителни картички в помощ на болни деца, от името на фондация. Стигнало се до сдърпване, размяна на неприлични предложения и последвали непристойни докосвания от страна на нарушителя по тялото на момчето и момичето. Проявата е извършена на открито, на оживено място в центъра на Варна. 25-годишният Живко К. в съдебна зала не изрази съжаление за стореното, твърдейки че държанието му е било провокирано от поведението на другите младежи.

Съдебният състав счете, че е налице нарушение на обществения ред и спокойствие като има основание за налагане на административното наказание.

Проявата не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Деянието е нарушение по чл.1 от Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.