Младият меринджей "размаха пръст" от Берлин за събарянето на ромските махали

Поиска помощ от президента и премиера, за да се върне в България

Янко Радев от варненското село Градинарово, станал известен като "младия меринджей" след репортаж на предаването "Съдебен спор", поиска помощ от министър-председателя Пламен Орешарски и президента Росен Плевнелиев, за да се върне в България. В сутрешния блок на Нова ТВ той обяви, че се намира в Берлин, където търси работа, защото в България няма къде да живее.

"Искам да се върна в България, но как да се върна? Държавата не е в правилната си посока, прокуратурата също. Обръщам се към министър-председателя и към президента да помогнат, за да мога да се върна, да имам къде да живея", с тези думи и със сълзи на очи "младият меринджей" се обърна към управляващите.

Радев уточни, че в момента няма дом, тъй като двете къщи, които купил със собствените си пари, били подпалени.Къщата му в Градинарово пък е била построена на общинска земя и дори нямала нотариален акт. Мъжът подчерта, че редовно си е плащат данъците и сметките, но въпреки това е останал без дом. Той сподели, че бил приютен от своя братовчедка, която живее в Германия, и в момента търси работа.

"Нямам работа сега в Берлин, но ще се намери", каза Радев. Мъжът коментира и акцията по премахването на незаконни постройки в ромската махала в Стара Загора, като заяви, че това не е правилно, защото жителите остават без дом и никой не мисли за децата им.

"Не може децата да остават навън. Първо да помислят президентът и премиерът, а тогава да събарят", категоричен е той."Младият меринджей" прогнозира, че премиерът Пламен Орешарски няма да подаде оставка в следващите дни.