Събират едрогабаритните отпадъци разделно

Мисия Варна

21-07-2014, 19:16

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От районната администрация допълват, че на територията на "Приморски" са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци с вместимост от 6 куб. метра

За по-лесното маневриране на сметосъбиращите коли и безпрепятственото обработване на съдовете за смет – тип "Контейнер" и тип "Бобър", е необходимо гражданите да не паркират в непосредствена близост до площадките, обособени за сметосъбиране. С това не само ще се подобри и улесни сметоизвозването, но и ще бъде предотвратено нанасянето на евентуални щети върху автомобилите, съобщиха от пресцентъра на район "Приморски".

От районната администрация допълват, че на територията на "Приморски" са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци с вместимост от 6 куб. метра. Всеки от съдовете е обозначен спрямо отпадъците за които е предназначен – едрогабаритни, строителни или растителни. По-обемните контейнери са разположени на ул. "Генерал Георги Попов", Вилна зона – ул. "8 - ма", КК "Чайка" – сп. "Генерал Заимов" и СО "Манастирски рид" – до хотелл "Геолог". При поставяне на допълнителни контейнери и в други части на района, гражданите ще бъдат своевременно информирани.