№148 вози до 23 часа през лятото

Съветниците гласуваха споразумението за Двореца на културата

След като гласуваха над 40 предложения на комисията по собственост, общинските съветници стигнаха до споразумението с Двореца на културата и спорта. Преди да го гласуват обаче, те решиха "ДКС" АД да прекрати процедурата за избор на изпълнител на ремонта на зала "Конгресна" поради липса на финансиране - отпуснатите от държавата 4,5 млн. лева бяха преведени на общината, а не на общинското Ситком (ситуационна комедия), нарече Аврам Тодоров сагата с ДКС, която се вихри последните 20 дни. Гледахме театрални изпълнения, допуснахме Варчев да обяви конкурс за изпълнител без да има право за това, допуснахме да се разпорежда с този ремонт, каза той и обяви, че вината за това е на "негодните юридически звена на общината".

"Моля да не се правят квалификации към юридическия екип на кметската администрация. Това мога да си позволя аз, защото съм юрист, но не и г-н Тодоров, контрира колегата си Тодор Балабанов от ГЕРБ. Ремонт ще има!". С този възглас председателят на Общинския съвет Иван Луков обяви резултата от гласуването за ДКС: нито един глас против или въздържал се.

Общинските съветници одобриха ново разписание на автобуси 12, 31 а, 9, 109,148 и 31. По линия 12 първият автобус вече ще тръгва в 6 вместо в 6:30 часа, а последният в 21 вместо в 19:30 часа. 

Интервалът на обслужване в часовете-пик - от 7 до 9 и от 17 до 19 ще е 20 мин. Автобус 31А през лятото - до 30.09, ще се движи от 6 до 20:30 часа на интервал от 40 мин. през седмицата и на 60 през почивните дни. 

Линия №148, която сега се обслужва до 22 часа, през лятото - до 30/09 вече ще е до 23 часа. Спор за това дали глухонемите жители на града да ползват паркоместата за инвалиди се разрази в Общинския съвет. против е представител на Дружеството на инвалидите, според когото глухонемите могат да ходят и не е нужно да заемат и без това неостатъчните места за инвалиди. Въпреки изказването му предложението на администрацията беше прието.

Подробен репортаж от сесията на Общинския съвет следете тук »