Басейн "Приморски" посреща най-добрите плувци за детски фестивал

Спорт

21-07-2014, 14:54

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна записването на деца за начално обучение по плуване

26-27 юли: Национален детски плувен фестивал "Варна 2014"

За трета поредна година басейн "Алекси Алексиев" на плувен комплекс "Приморски" ще е домакин на националния детски плувен фестивал "Варна 2014". Надпреварата ще се проведе в периода 26-27 юли, а в нея ще се пуснат най-добрите четири детски отбора по синхронно плуване и водна топка от София, Варна и Бургас.

Целта на проявата е да се популяризират олимпийските плувни спортове сред подрастващите - синхронно плуване и водна топка, като от следващата година във фестивала ще се включи и състезателното плуване.

Със състезание по тенис за деца със слухови проблеми ще приключи месец юли общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт". Надпреварата стартира в 11 ч., на 25 юли (петък) в зала "Владислав" на СК "Черно море", като в нея ще вземат участие представители на фондация "Чудеса от звуци" на възраст от 10 до 18 години.

Спортистите ще бъдат разделени на две възрастови групи, като мачовете ще се играят във формат всеки срещу всеки. Началото на състезанието ще започне с общи игри, в които ще бъдат включени доброволци от клуба. Всички участници ще получат медали и грамоти. Организатори на проявата са СК „Тича” и Община Варна.