Приятели, да помогнем на Живко Господинов да живее!

Преди един месец Живко разбра, че страда от злокачествено заболяване, което е с изключително висок риск да се разпространи в тялото му до степен, която да доведе до фатален изход

От името на Инициативен комитет от спортни журналисти на Варна искаме да изразим своята съпричастност към нашия съгражданин и бивш футболист на Спартак (Варна) Живко Господинов, който се намира в изключително сериозна здравословна ситуация и в момента се бори за живота си.

Преди един месец Живко разбра, че страда от злокачествено заболяване, което е с изключително висок риск да се разпространи в тялото му до степен, която да доведе до фатален изход. Единствената възможност за Живко е в надпреварата с времето и предприемането на спешни медицински интервенции, които имат шанса да предотвратят влошаването на състоянието му. Нашият Инициативен комитет е съставен от колеги в спортната сфера, които се посвещават на търсенето на помощ за Живко и считат за свой морален и човешки дълг да мобилизират други колеги, спортисти, приятели, влиятелни фигури от спортните среди, бизнес партньори, граждани и изобщо хора, които доброволно биха могли да помогнат за събирането на финансови средства за заплащане на лечението на Живко Господинов.

В момента са необходими най-малко 15 000 евро, които ще бъдат предоставени за извършването на първия етап от лечението, а за втория етап – още 25 000 евро. Същото е от жизнено значение за Живко. Времето за събирането на средствата е силно ограничено и всеки изминал ден намалява шансовете му.

В името на живота на Живко се обръщаме към Вас с молба и призив за съдействие и откликване на човешката ситуация на нашия изтъкнат футболист. Надяваме се на Вашето съчувствие, хуманност и принос в гражданската и колегиалната инициатива.

Средствата могат да бъдат преведени
в Централна Кооперативна банка
на сметка

IBAN BG 85 CECB 9790 4081 6472 00
Живко Господинов Христов

С уважение: Членове на Инициативния комитет: Петър Герчев, Стефан Янев, Димитър Димитров-Испанеца, Митко Апостолов, Недко Петров, Румен Генов, Красимир Николов, Добромир Атанасов, Цанко Цанев, Орлин Радев, Борис Проданов, Валентин Великов, Александър Дечев, Йордан Фотев, Галин Георгиев, Ивайло Борисов, Петър Дойкински и Николай Караколев

Визитка

Живко Господинов е играл за Спартак (Варна) 1974-1977, 1978-1987, 1988, пролет - 1988 – есен, 1990 – есен), Ватев (Белослав) (1977-1978), Спартак (Плевен) (1987 – есен), Черно море 1992 – пролет, Берое (1992 – пролет) и Фафе (Португалия) (1988-1990). Има 171 мача и 46 гола в "А" група (155 мача с 41 гола за Спартак (Вн), 3 мача за Берое и 13 мача с 5 гола за Спартак (Пл).
Със Спартак (Вн) е бронзов медалист в „А“ група през 1984 година и финалист за купата на България през 1983 г. Има 39 мача и 6 гола за "А" националния отбор (1983-1986) - рекордьор на клуба по изиграни мачове и отбелязани голове. Участва на световното първенство през 1986 година в Мексико (в 3 мача, осминафинал).
За Спартак (Вн) е изиграл 4 мача за Купата на националните купи, два от които срещу Манчестър юнайтед на 1/8-финал. Три пъти е избиран за най-добър футболист на Варна. През 80-те години Левски и ЦСКА правят всичко възможно да го привлекат, но Живко остава верен на родния си Спартак и се превръща в единствения варненски футболист, играл на световно като действащ играч на варненски клуб.