Общинският съвет гласува едва 5 хил. лв. за Живко Господинов

Иван Петров поиска сумата в евро

Общинският съвет гласува едва 5 хил. лв. за лечение на футболната легенда на Спартак и Варна Живко Господинов. Както е известно, през юни на Живко бе открит злокачествен тумор на белия дроб във Военномедицинска академия в София, като при направените изследвания в елитната истанбулска клиника Анадолу е открит втори злокачествен тумор в главата. Докторите предписаха радиотерапия (лъчева терапия) и химиотерапия, които трябва да бъдат направени на два етапа. Първият ще е в Турция, а вторият – в България. За лечението са необходими най-малко 15 000 евро.

Решението бе взето преди минути по време на сесията на ОС. Това предизвика недоволството на бившия футболист и треньор на Спартак Вн Иван Петров, който настояваше за 5000, но в евро за "единствения варненец, играл някога на световно първенство по футбол".

Петров заяви, че общинарите е трябвало да отпуснат двойно по-голяма сума, тъй като реално необходимите средства за лечение на Жиката са доста повече. Беше поискано да се преразгледа решението, но до прегласуване не се стигна.

За тези, които искат да помогнат на Живко Господинов, предоставяме банковата му сметка:
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
IBAN BG 85 CECB 9790 4081 6472 00
Живко Господинов Христов