Руски и украински туристи се млатиха в хотел

Туризъм

20-07-2014, 22:40

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Английски и немски летовници също са пострадали

Руски и украински туристи спретнаха здрав бой в хотел в турския курорт Кемер, сообщава russian.rt.com. 

В хотела почивали предимно руснаци, украинци и малко турци. Според очевидци нищо не предвещавало скандала, но снощи след вечеря и солидна алкохолна почерпка киевска група започнала да вика: "Москаляку на гиляку!"*

Нацистките реплики ядосали седящите в съседство туристи от Санкт-Петербурга, но националистите не реагирали на забележките, а напротив - разгорещили се още повече, заради което и били набити. Конфликтът се разраснал, въвличайки нови хора от почиващите.

"Здраво млатене беше. Удряха се с шезлонги, столове, давеха се един друг в басейна на хотела. Пристигнаха много полицейски коли", разказва един от очевидците на боя, според когото скандалът напомнял на сцена от "салон в Дивия Запад".

Руснаците така се увлекли, че сред пострадалите имало дори немци и англичани, французите пък се били на страната на руснаците, помагали им също кавказци, казахстанци и беларуски туристи.

Днес цял ден над хотела се вее руският флаг.

*Гілляка - в буквален превод - голям клон - клонище. В разговорния език обаче изразът има доста нецензурна окраска. Цитираният призив е заимстван от времената на СССР, когато се е употребявал като "комуняку на гілляку" т. е. да избесим комунистите. В по-съвременната му и хулиганска трактовка той е посветен на бившия президент Янукович и означава не просто да бъде обесен, а и да бъде набит на клона като на кол.