Нов порой заля Варна точно месец след трагедията в "Аспарухово" (обновена)

Наводниха се мази на ул."Д-р Селемински" в Максуда

Силният дъжд отново не подминава варненския квартал "Аспаухово". Порой се изсипва над цяла Варна, като в центъра дори падна градушка с размерите на грахово зърно. Жителите на "Аспарухово" обаче са особено настръхнали от дъжда днес, точно месец след трагедията, сполетяла квартала. Огромно количество вода се събира в задблоковото пространство на бул. "Народни будители" 43-45 именно в "Аспарухово". "Още малко и пак ще има "приключение" с мазите", страхуват се хората. 

Повече вода има по улиците, отколкото в дерето на "Моряшка", алармира жител на квартала. Вместо да намалява, дъждът се усилва. В река е превърната ул. "Балкапан", която бе една от най-пострадалите при пороя преди месец. Канализационните шахти преливат, което допълнително усложнява обстановката. 

Няма нито един подаден за наводнени мази или сгради в "Аспарухово", съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. Има обаче наводнени мази на ул. "Селемински" до дерето на Максуда, както и на ул. "Марин Дринов". Истинска буря се изви и в "Младост", а в Гръцката махaла е излязъл силен порив на вятъра от 20-30 м/сек. Паднали дървета има в района на гарата, на ул. "София". Наводнени освен нея, са и съседните улици. 

На обиколка из наводнените райони в града са тръгнали от общинската дирекция за защита на населението при бедствия. "Ще разполагаме с повече информация след огледите", коментира пред Varnautre.bg началникът на комисията Купен Пашов.